Zonnepanelen reinigen

Uw zonnepanelen schoonhouden is van groot belang om de opbrengst van de zonnepanelen optimaal te houden. Vuil kan een gedeelte van de cellen bedekken waardoor de energie-opbrengt significant omlaag gaat. Het is daarom van essentieel belang om uw zonnepanelen te laten reinigen door een vakman.

Zonnepanelen reinigen noodzaak

Hoe minder schuin de helling waarop de zonnepanelen liggen, hoe gevoeliger de zonnepanelen zijn voor het ophopen van vuil. Ook bomen zijn van invloed. Bomen scheiden namelijk pollen af, waardoor er een plakkerige laag kan ontstaan op de panelen. Dit is dan weer een perfecte bodem voor algen.

Zonnepanelen schoonmaken nut

Zonnepanelen werken minder goed als ze vervuild zijn. Uit onderzoek is gebleken dat schone panelen 5% meer energie opwekken dan vervuilde panelen. Dit klinkt weinig, maar is op jaarbasis behoorlijk wat. Het is dus ontzettend belangrijk om uw zonnepanelen schoon te houden.

Uw zonnepanelen laten reinigen kent alleen maar voordelen

Zonnepanelen laten reinigen in Oosterwolde?

Omdat panelen vaak op plekken liggen die gevaarlijk zijn om te bereiken, nemen wij graag deze taak op ons. Wij zijn gespecialiseerd in het reinigen van zonnepanelen in Oosterwolde en omstreken. Wij maken gebruik van de nieuwste technieken en gebruiken uitsluitend producten en middelen die op geen enkele manier schadelijk zijn.

Zijn uw zonnepanelen vervuild en wilt u uw zonnepanelen laten reinigen? Dan staan wij voor u klaar. Als u niet weet of de zonnepanelen toe zijn aan een reinigingsbeurt, kunt u ons ook inschakelen om het voor u na te kijken.

Wilt u het combineren met een van onze onze services, bijvoorbeeld het reinigen van uw dakgoot? Dan is dat uiteraard ook mogelijk! Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Offerte aanvragen