Houtwerk reinigen

Houtwerk is heel gevoelig en krijgt, vooral in Nederland, veel te verduren. Neerslag, zonlicht, luchtvervuiling en de invloed van insecten kunnen het houtwerk flink aantasten. Het houtwerk verliest hierdoor zijn oorspronkelijke glans en karakter. Het is daarom van groot belang om regelmatig uw houtwerk te (laten) reinigen.

Houtwerkreiniging noodzaak

Het vuil dat op het hout terecht komt loopt uiteen van natuurlijk vuil, zoals zand, tot chemische stoffen die niet te zien zijn. Ook het weer en klimaat heeft invloed op de mate waarop het hout wordt aangetast. Langzaamaan hoopt het vuil zich steeds meer op. Dit vuil houdt vocht vast, wat ervoor zorgt dat algen en mossen vrij spel krijgen. De verflaag wordt als eerst aangetast, maar dit zal al snel doorzetten naar het hout.

Houtwerk reinigen nut

Het is dus heel belangrijk om het houtwerk goed te onderhouden en regelmatig bij langs te gaan. Immers, schoon hout leidt veel minder onder de verschillende weersomstandigheden. Hoe gladder het oppervlak, hoe makkelijker het water wordt afgestoten en hoe minder lang het vocht aanwezig blijft. Zo zal het hout langer meegaan en zal u hoge kosten in de toekomst voorkomen. Bovendien geeft schoon hout ook gelijk een mooie uitstraling aan het huis of bedrijfspand.

Houtwerk laten reinigen in Oosterwolde of omstreken?

Elk soort hout vraagt om een ander aanpak. Wij hebben ons in de loop der jaren gespecialiseerd in het reinigen van alle soorten houtwerk en weten overal raad mee. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Naast het reinigen van houtwerk zijn wij ook gespecialiseerd in het schoonmaken van zonnepanelen. Zonnepanelenreiniging is van essentieel belang om het maximale te halen uit uw investering. Lees zonnepanelen schoonmaken voor meer informatie.

Offerte aanvragen